ინგრედიენტები
1 1/5 კგ. ატამი
1/2 ჭიქა თეთრი შაქარი
470 მლ/ლ ნაღებისა და რძის ნარევი
400 გრამი დამტკბარი შესქელებული რძე
340 გრამი უშაქრო შესქელებული რძე
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2 ჭიქა მოუხდელი რძე, ან საჭიროებისამებრ
მომზადება
ატამი გათალეთ, დაჭერით და შაქართან და რძისა და ნაღების თანაბარ ნარევთან ერთად ნაწილ–ნაწილ დააბლენდერეთ.
ნაყინის მოწყობილობის კონტეინერში ერთად აურიეთ ატმის ნაზავი, დამტკბარი შესქელებული რძე, უშაქრო შესქელებული რძე და ვანილი. დაასხით იმდენი რძე, რომ კონტეინერი შეივსოს, დაახლოებით 2 ჭიქა.
გაყინეთ ნაყინის დასამზადებელი მოწყობილობის ინსტრუქციის მიხედვით.