ჩაშუშულის რეცეპტი   

ჩაშუშულის რეცეპტი  

ინგრედიენტები:

საქონლის ხორცი – 1 კგ

პომიდორი – 0,5 კგ

ბულგარული წიწაკა – 2 .

ხახვი – 2 .

ნიორი – 4 კბილი

ახალი ოხრახუშიგემოვნებით

ახალი კამაგემოვნებით

ახალი კილინტროგემოვნებით

აჯიკა – 2 .. კოვზები

უცხო-სუნელი – 1 ჩაის კოვზი

ხმელი-სუნელი – 1 ჩაის კოვზი

ქინძი – 1 ჩაის კოვზი

დაფნის ფოთოლი – 2 .

წიწაკა ბარდა – 5 .

შაქარიგემოვნებით

მარილიგემოვნებით

მცენარეული ზეთი

მომზადებ

საქონლის ხორცი დავჭრათ დაახლოებით 3×3 ან 4×4 სმ ზომის ნაჭრებად.ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად. ღრმა თასში შეურიეთ ხახვი საქონლის ხორცს, დაამატეთ მარილი და აჯიკა. ხორცს გავაციოთ.

ნიორი გაფცქვენით და შემთხვევით დაჭერით. ბულგარული წიწაკა დაჭერით კუბიკებად.

თითოეულ პომიდორს ვაკეთებთ ჯვარედინ ჭრილს. პომიდორი გადაიტანეთ ღრმა თასში. დაასხით მათ მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 1 წუთი. შემდეგ პომიდორს კანი მოაცილეთ და ბლენდერით გახეხეთ.

შემთხვევით დაჭერით კამა, ოხრახუში და კილანტრო.

ქვაბს დავდებთ კერაზე. ცეცხლს ვაკეთებთ. ქვაბში ჩაასხით ზეთი და გააცხელეთ. ხორცს ხახვთან ერთად ვანაწილებთ. ქვაბში ვწვავთ. მოემზადეთ იმისთვის, რომ დიდი რაოდენობით სითხე გამოირჩევა ხორცისგან და მის წვენში. ყველაფერი სწორია! ასეც უნდა იყოს! დახურეთ ქვაბი სახურავით და მოხარშეთ ხორცი 30 წუთის განმავლობაში.

ნახევარი საათის შემდეგ ქვაბიდან სითხე მთლიანად უნდა აორთქლებულიყო. დროა დავამატოთ ბულგარული წიწაკა. მასთან ერთად ქვაბში იგზავნება უცხო-სუნელი, სვია-სუნელი, დაფქული ქინძი, წიწაკა და დაფნის ფოთოლი. ქვაბს შიგთავსს ვურევთ და თავსახურს ვაფარებთ, რომ ბულგარულმა წიწაკამ და სანელებლებმა გემო და არომატი გამოავლინოს.

5 წუთის შემდეგ გახსენით ქვაბი და დაუმატეთ გახეხილი პომიდორი. შეურიეთ ქვაბის შიგთავსი. დაამატეთ შაქარი და მარილი. შეურიეთ ქვაბის შიგთავსი. და დატოვეთ ხარშეთ, სანამ ხორცი ბოლომდე არ მოიხარშება. ამას დაახლოებით 1,5-2 საათი დასჭირდება.

როცა ხორცი მზად იქნება, ქვაბში ნიორს და მწვანილს ვაგზავნით. აურიეთ და დააფარეთ თავსახური. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და გააჩერეთ 15 წუთი.

კერძი მზადაა! მიირთვით ცხელი პიტას პურთან ერთად.