ინგრედიენტები:
კალმახი ან ფარგას ფილე – 600 გ
კვერცხი – 1 ც.
პომიდორი – 3-4 ცალი.
ხახვი – 2 ს.კ.
სანელებლები – 1 ჩ.კ.
სოიოს სოუსი – 2 ს.კ.
კარაქი – 2 ს.კ.
საფანელი – 2 ს.კ.
ფქვილი – 3 ს.კ.
მარილი – გემოვნებით
მცენარეული ზეთი – ფრიტურისთვის
ზარის წიწაკა წითელი – გაფორმებისთვის
მომზადება
აურიეთ ფქვილი მარილს და სანელებლებს.
თევზის ფილე ჯერ ავთქვიფოთ ფქვილის ნაზავში, შემდეგ ოდნავ ნაცემი კვერცხით და პურით.
თევზის ფილე შეწვით ზეთში წინასწარ გახურებულ 160–180 ° C ტემპერატურაზე 3-4 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
ცალკე, შეწვით დაჭრილი პომიდორი და მწვანე ხახვი 1-2 წუთის განმავლობაში კარაქში, დაასხით სოიოს სოუსში და შეწვით კიდევ 1 წუთი.