ინგრედიენტები:
ცხვრის ხორცი 0,3 კგ
ბრინჯი 35 გ
ხახვი 1 თავი
მცენარეული ზეთი 1 სუფრის კოვზი
ტომატის პიურე 30გრ
ტყემალი 1 სუფრის კოვზი
ნიორი 3 კბილი
ჩილის წიწაკა 5 გ
ქინძი 15 გ
ხმელი სუნელი 1გ
დაფქული შავი პილპილი 1 გ
მიხაკი 1 გ
დაფქული დარიჩინი 1 გ
აჯიკა 10 გრ
წყალი 1ლ
მომზადება
ცხვრის ხორცი დავჭრათ 25-30 გრამიან ნაჭრებად და მოვხარშოთ.
ხახვი წვრილად დაჭერით, დაუმატეთ ახლად დაფქული შავი პილპილი და ხელით აურიეთ.
მცენარეულ ზეთში შეწვით ტომატის პიურე.
წვრილად დაჭერით ნიორი და მწვანილი და აურიეთ.
ადუღებულ ბულიონს დაუმატეთ: წიწაკიანი ხახვი, წინასწარ გაჟღენთილი ბრინჯის ბურღული, შებრაწული ტომატის პიურე.
მოხარშეთ სანამ მზად არ იქნება.
ხარშვის დასრულებამდე 5 წუთით ადრე წვნიანში ჩაამატეთ ტყემალის სოუსი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, შეზავებული მწვანილით, დაჭრილი ჩილის წიწაკა, ხმელი სუნელი, დარიჩინი, კბილი, აჯიკა.
წვნიანი მიიყვანეთ ადუღებამდე.
მზა ხარჩო დაასხით თეფშებზე და გააფორმეთ.