ცხვრის ხარჩო

ცხვრის ხარჩო

ინგრედიენტები:

ცხვრის ხორცი 0,3 კგ

ბრინჯი 35 გ

ხახვი 1 თავი

მცენარეული ზეთი 1 სუფრის კოვზი

ტომატის პიურე 30გრ

ტყემალი 1 სუფრის კოვზი

ნიორი 3 კბილი

ჩილის წიწაკა 5 გ

ქინძი 15 გ

ხმელი სუნელი 1გ

დაფქული შავი პილპილი 1 გ

მიხაკი 1 გ

დაფქული დარიჩინი 1 გ

აჯიკა 10 გრ

წყალი 1ლ

მომზადებ

ცხვრის ხორცი დავჭრათ 25-30 გრამიან ნაჭრებად და მოვხარშოთ.

ხახვი წვრილად დაჭერით, დაუმატეთ ახლად დაფქული შავი პილპილი და ხელით აურიეთ.

მცენარეულ ზეთში შეწვით ტომატის პიურე.

წვრილად დაჭერით ნიორი და მწვანილი და აურიეთ.

ადუღებულ ბულიონს დაუმატეთ: წიწაკიანი ხახვი, წინასწარ გაჟღენთილი ბრინჯის ბურღული, შებრაწული ტომატის პიურე.

მოხარშეთ სანამ მზად არ იქნება.

ხარშვის დასრულებამდე 5 წუთით ადრე წვნიანში ჩაამატეთ ტყემალის სოუსი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, შეზავებული მწვანილით, დაჭრილი ჩილის წიწაკა, ხმელი სუნელი, დარიჩინი, კბილი, აჯიკა.

წვნიანი მიიყვანეთ ადუღებამდე.

მზა ხარჩო დაასხით თეფშებზე და გააფორმეთ.