ინგრედიენტები
1 კგ. კალმარი
300 გრამი პაშტეტი
2 ცალი სტაფილო
2 ცალი ხახვი
2 ცალი კვერცხი
50 გრამი კარაქი
100 გრამი მაიონეზი
ლიმონი
დაფნის ფოთოლი
შავი წიწაკა
მარილი
მომზადება
გაასუფთავეთ კალმარის ზედაპირი და მოათავსეთ მდუღარე მარილიან წყალში. დაამატეთ ლიმონის ნაჭრები, დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში და შემდეგ გააცივეთ.
დაჭერით ბოსტნეული წვრილ ჩხირებად, შეწვით ცხიმში და გააცივეთ. მოხარშეთ კვერცხი, დაჭერით წვრილად და შეურიეთ პაშტეტსა და ბოსტნეულს. კალმარი ამოავსეთ პაშტეტით და დაელოდეთ, როდის გაცივდება.
მიიტანეთ კერძი სუფრაზე რგოლებად დაჭრილი სახით. შეგიძლიათ, გააფორმოთ მაიონეზითა და მწვანილით.