ინგრედიენტები
2/3 ჭიქა კეფირი
1 ს/კ არაჟანი
2 ცალი დიდი კვერცხი
2 ჭიქა თბილი წყალი
1 1/2 ჩ/კ მარილი
7 ჭიქა ფქვილი
6 ს/კ ფქვილი
მომზადება
2/3 ჭიქა ნაღები, 1 ს/კ არაჟანი, 2 ჭიქა თბილი წყალი, 2 ცალი კვერცხი და 1 ½ ჩ/კ მარილი მიქსერით კარგად ათქვიფეთ.
დაუმატეთ 4 ჭიქა ფქვილი და მოზილეთ ცომი.
სათითაოდ დაუმატეთ 3 ჭიქა ფქვილი და თითოეულ დამატებაზე კარგად შეურიეთ ცომს. დარჩენილი ფქვილი თითო–თითო სუფრის კოვზით დაუმატეთ ცომს და კარად შეაზილეთ (ცომი თასის კიდეებს აღარ უნდა მიეკრას). კიდევ 5 წუთით განაგრძეთ მოზელა.
ცომი ფქვილ მოყრილ ზედაპირზე გადაიტანეთ და გასაბრტყელებლად გაამზადეთ.