ინგრედიენტები
200 გრამი სულგუნი
400 გრამი სიმინდის ფქვილი
1 ცალი კვერცხი
50 გრამი კარაქი
1 ჩ/კ შაქარი
1 ჩ/კ მარილი
100 მლ/ლ ზეთი
230 მლ/ლ რძე ან წყალი
მომზადება
სიმინდის ფქვილი თასში ჩაყარეთ. დაუმატეთ კვერცხი, კარაქი, შაქარი და მარილი. ნელ–ნელა შეურიეთ 230 მლ რძე ან წყალი (უმჯობესია რძე).
ცომის მოსაზელად ინგრედიენტები ხელით კარგად აურიეთ, სულ მცირე 5 წუთით.
მიღებული ცომი 6 ნაწილად გაყავით და დაამრგვალეთ.
სულგუნი კვადრატის ფორმის სქელ ნაჭრებად დაჭერით (თითო ნაჭერი თითო ჭვისტარისათვის).
ყველის ნაჭერი ფრთხილად მოათავსეთ თითოეულ ცომის გუნდაში ისე, რომ ყველი მთლიანად ცომის შიგნით მოექცეს (ცომით უნდა იყოს დაფარული). შემდეგ მიეცით მჭადის ფორმა.
ტაფაზე ზეთი დაასხით და როცა გაცხელდება მოალაგეთ ჭვიშტარი. დაუწიეთ გაზქურას და დააფარეთ ტაფას.
5–6 წუთის შემდეგ, ჭვიშტარი ფრთხილად გადმოაბრუნეთ და დაბალ ტემპერატურაზე კიდევ 5–6 წუთით წვით (თავსახურის გარეშე). მიირთვით ცხელი.