ინგრედიენტები
ზეითუნის ზეთი
1 კბილი დაკეპილი ნიორი
1/2 ჭიქა დაჭრილი წითელი ხახვი
1/4 ჭიქა მშრალი წითელი ღვინო
900 გრამი ქათმის ბულიონი
1 ჭიქა პატარა მაკარონი
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
2 ჭიქა ბროკოლის ყვავილები
1 1/2 ჭიქა გახეხილი ჩედარი
1/4 ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში
მომზადება
საშუალო ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში გააცხელეთ 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი და ნიორი 3 წუთით მოთუშეთ. დაუმატეთ ხახვი და ღვინო, ადუღეთ 5 წუთით. დაუმატეთ ბულიონი, მაკარონი და შეაზავეთ 1 ჩ/კ მარილითა და ½ ჩ/კ შავი პილპილით. ადუღეთ მაკარონის მოხარშვამდე.
მირთმევამდე დაუმატეთ ბროკოლი, ჩედარი და ოხრახუში. ხარშეთ ბრკოლის დარბილებამდე და ყველის დადნობამდე, დაახლოებით 1 წუთით.
მორთეთ ოხრახუშით და მიირთვით მომზადებისთანავე.