ინგრედიენტები
5 ჭიქა ახალი ჟოლო
1 ჭიქა წყალი
1 1/2 ჭიქა შაქარი
1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2 ს/კ ახალი ლიმონის წვენი
მომზადება
წყალი და ჟოლო სამზარეულოს კომბაინში მოათავსეთ. თქვიფეთ გლუვი მასის მიღებამდე.
დიდ თასზე ზემოდან ბადიანი საწურიმოათავსეთ. ჟოლოს პიურე ოთხად გაყავით, საწურზე გადაიტანეთ და დიდი კოვზით დააწექით, ისე რომ თესლი საწურზე დარჩეს. გაიმეორეთ დარჩენილი პიურეს შემთხვევაშიც. საწურში დარჩენილი მასა გადაყარეთ.
მიღებულ პიურეს თასში შაქარი, ვანილი და ლიმონი დაუმატეთ. თქვიფეთ შაქრის გალღობამდე.
გადაიტანეთ დაბალ კონტეინერში და მყარი სობრეტის მისაღებად რამდენიმე საათით გაყინეთ. (ან გადაიტანეთ თქვენს ნაყინის დასამზადებელ მოწყობილობაში და გაყინეთ მისი ინსტრუქციის შესაბამისად.)