ლობიო ატრიით

ლობიო ატრიით

ატრია – მოხარშული ცომია, რომელიც ტრადიციულ ლობიოს კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.

ინგრედიენტები

500   გრამი ლობიო

2   ცალი დაფნის ფოთოლი

1   ჩ/კ წითელი წიწაკა

1   ჩ/კ უცხო სუნელი

1   ჩ/კ გამხმარი ქინძი

5   ს/კ ზეთი ხახვის მოსათუშად

3   ცალი საშუალო ზომის ხახვი

2   კბილი ნიორი

20   გრამი ახალი მწვანე ქინძი

700   გრამი ფქვილი (100 გრ მოსაპნევად)

300   მლ. წყალი

1/2  ჩ/კ მარილი

მომზადება

ლობიო: მოხარშვამდე ლობიო ცივ წყალში 2 საათით გააჩერეთ. გადაწურეთ წყალი. შემდეგ ღრმა ქვაბში 2 ლიტრ წყალთან ერთად მოათავსეთ ლობიო, დაფნა და მარილი. ხარშეთ საშუალო ტემპერატურაზე ლობიოს დარბილებამდე. შენიშვნა: ცომი უნდა მომზადდეს ლობიოს მოხარშვამდე.

დაჭერით ხახვი და თუშეთ, სანამ ფერს შეიცვლის.

დაჭერით ახალი ქინძი და ლობიოს მოთუშულ ხახვთან ერთად დაუმატეთ. მოურიეთ და ადუღეთ 2–3 წუთით.

დასრისეთ ნიორი და დაუმატეთ ლობიოს 1 ჩაის კოვზ წითელ წიწაკასთან, 1ჩაის კოვზ უცხო სუნელთან, 1 ჩაის კოვზ გამხმარ ქინძთან და მარილთან ერთად. მოურიეთ და ადუღეთ 5 წუთით.

ატრია: შენიშვნა: ატრია უნდა მომზადდეს ლობიოს მოხარშვამდე. 600 გრ ფქვილი და ½ ჩაის კოვზი მარილი მოათავსეთ სათქვეფ თასში. გაუკეთეთ ჩაღრმავება ფქვილს და ნელ–ნელა დაუმატეთ 300 მლ ოთახის ტემპერატურის წყალი.

გააკეთეთ მკვრივი ცომის გუნდა.

ცომი წრიულად თხლად გააბრტყელეთ და დანით დიაგონალები იმგვარად გაატარეთ, რომ რომბები მიიღოთ.

დაუმატეთ დაჭრილი ცომი ლობიოს.

ადუღეთ 5–7 წუთი საშუალო ტემპერატურაზე. მიირთვით ცხელი. შეგიძლიათ მორთოთ ცოტაოდენი მწვანე ქინძით.