ინგრედიენტები
1/2 ჭიქა დარბილებული ქარაქი
3/4 ჭიქა შაქარი
1 ცალი კვერცხი
1 1/4 ჭიქა ფქვილი
1/2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1/2 ჩ/კ საჭმელი სოდა
1/4 ჩ/კ მარილი
225 გრამი ნაღების ყველი
1/2 ჭიქა შაქარი
2 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
სასურველი ხილი მოსართავად
მომზადება
გააცხელეთ ღუმელი 175°-მდე(350F); დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ კარაქი და ¾ ჭიქა შაქარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ჩაუმატეთ კვერცხი. ერთმანეთს ცალკე შეურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი. შემდეგ ჩაუმატეთ კრემისებურ მასას და კარგად მოურიეთ; მიღებული ცომი თანაბრად გაანაწილეთ პიცის საცხობი ფორმის უცხიმო ზედაპირზე, შედგით გაცხელებულ ღუმელში და აცხვეთ 8-10 წუთი, სანამ ყავისფერ შეფერილობას არ მიიღებს. გამოცხობის შემდეგ გააცივეთ.
დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ ნაღების ყველი, ½ ჭიქა შაქარი და ვანილი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ თანაბრად გაანაწილეთ გამომცხვარ და გაცივებულ ცომზე, მორთეთ თქვენთვის სასურველი ხილით და კარგად გააცივეთ სუფრასთან მიტანამდე.