ინგრედიენტები
2 ცალი ათქვეფილი კვერცხი
1/4 ჩ/კ მარილი
1 ს/კ ზეითუნის ზეთი
4 ცალი წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი
1 ცალი წვრილად დაჭრილი სტაფილო
1/2 ჭიქა გაყინული ბარდა
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
4 ჭიქა წინასწარ მომზადებული ბრინჯი
1 ცალი ქათმის ბულიონის კუბიკი
2 ს/კ წყალი
1/4 ს/კ დანაყილი ნიორი
3 ს/კ სოიოს სოუსი
2 ჩ/კ ქუნჯუთის ზეთი
მომზადება
დადგით მოზრდილი ტაფა დაბალ ცეცხლზე და დაასხით 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი. შეწვით კვერცხი სწრაფი მეთოდით და დააქუცმაცეთ. ამოიღეთ ტაფიდან და დროებით გადადეთ.
დაასხით ტაფაზე კიდევ 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი და დაამატეთ ხახვი, სტაფილო და ბარდა. თუშეთ და თან ურიეთ 2 წუთის განმავლობაში.
გაალღვეთ ბულიონის კუბიკი 2 სუფრის კოვზ წყალში. დაასხით ტაფაზე და დაამატეთ ცივი ბრინჯი, ნივრის ფხვნილი, სოიოს სოუსი და ქუნჯუთის ზეთი. მსუბუქად მოურიეთ, რომ კარგად შეერიოს, და გააჩერეთ 3 წუთი. შემდეგ დაამატეთ კვერცხი და აურიეთ.
ბრინჯი მომზადებისას აუცილებლად ცივი უნდა იყოს, სხვა შემთხვევაში, წებოვანი იქნება.