ქათამი და ბრინჯი ყველით

ქათამი და ბრინჯი ყველით

ინგრედიენტები

1   ჭიქა ბრინჯი

1   ს/კ ზეითუნის ზეთი

450   გრამი უძვლო ქათმის მკერდი

მარილი

3   კბილი დაკეპილი ნიორი

1   თავი დაჭრილი ხახვი

1/2  ჭიქა თეთრი მშრალი ღვინო

1   ჭიქა ქათმის ბულიონი/წყალი

1/4  ჭიქა ნაღები

2   ჭიქა გაყინული ბარდა

1/4  ჭიქა დაჭრილი ოხრახუში

1 1/2  ჭიქა გახეხილი პარმეზანი

მომზადება

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 230 C-ზე. მოხარშეთ ბრინჯი (მოხარშვამდე 5 წუთით ადრე გამორთეთ).

ამასობაში, საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე გააცხელეთ დიდი ტაფა. საშუალო თასში ოთხად გაყოფილ ქათმის ფილეს მოასხურეთ ზეითუნის ზეთი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. ხორცი ტაფაზე თითოეულ მხარეს დაახლოებით 6 წუთით წვით. გადმოიღეთ თეფშზე.

ტაფაზე დაასხით 1 ს/კ ზეთი და გააცხელეთ საშუალო ტემპერატურაზე. დაუმატეთ ნიორი და ხახვი და თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 3 წუთით. დაუმატეთ ღვინო, ქათმის ბულიონი, ნაღები, მარილი და პილპილი. ადუღეთ დაახლოებით 5 წუთით. დაუმატეთ ქათმის ხორცი (და თეფშზე დაგროვებული წვენიც), მოხარშული ბრინჯი, ბარდა, ოხრახუში და 1 ჭიქა პარმეზანი.

აცხვეთ დაახლოებით 15 წუთით. მორთეთ ოხრახუშით და მოაყარეთ დარჩენილი პარმეზანი. მიირთვით მომზადებისთანავე.