ინგრედიენტები
2 ცალი კვერცხი
250 გრამი შაქარი
250 გრამი არაჟანი ან რძე
1 ქილა შედედებული რძე
4 ს/კ კაკაო
1 ჩ/კ სოდა ძმრით
გრამი კარაქი
1 ცალი შოკოლადი
გრამი ფქვილი
მომზადება
ორი კვერცხის ცილით გავაკეთოთ ბეზე, შემდეგ შევურიოთ 250 გრ. შაქარი, 2 კვერცხის გული, 250 გრ. არაჟანი ან რძე (ადუღებული, გაგრილებული), ნახევარი ქილა შედედებული რძე, 2 ს.კ. კაკაო, ჭიქა ნახევარი ფქვილი (300-350 გრ.) და 1 ჩ.კ. სოდა ძმრით. მიღებული მასით უნდა გამოვაცხოთ 3 ფირფიტა. ეს მასა გავყოთ 3 ნაწილად.
200-250 გრ. კარაქი ავთქვიფოთ, შევურიოთ დარჩენილი ნახევარი ქილა შედედებული რძე და 2 ს.კ. კაკაო. ეს კრემი წავუსვათ ფენებს,ზემოდან კი მოვაყაროთ გახეხილი შავი შოკოლადი.