ინგრედიენტები
ზეითუნის ზეთი - 1 ს/კ
წითელი ხახვი - 1 თავი
ნიორი - 1 კბილი
ტომატპასტა - 1 ს/კ
ბოსტნეულის ბულიონი - 900 მლ
პასტა პენე - ან რიგატონი 350 გ
ჩერი პომიდორი - 500 გ
ბადრიჯანი - 400 გ
ნაღები 20%-იანი - 3 ს/კ
ოხრახუში - დაჭრილი, 0,5 ჭიქა
გახეხილი ყველი, მაგარი სახეობის - 0,5 ჭიქა
მომზადების წესები
სქელძირიან ღრმა ქვაბში გააცხელეთ ზეთი, მოხრაკეთ წმინდად დაჭრილი ხახვი, დაუმატეთ ნიორი და ტომატპასტა, გაფცქვნილი და დაჭრილი ბადრიჯანი, ხრაკეთ 1 წუთის განმავლობაში.
ჩაასხით ქვაბში ბულიონი და აადუღეთ, ჩაყარეთ პასტა, დაუმატეთ პომიდორი ჩერი, ხარშეთ პასტის ბოლომდე მოხარშვამდე.
დაუმატეთ ნაღები, ამოურიეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან. სუფრასთან მიტანამდე მოაყარეთ გახეხილი ყველი და დაჭრილი ოხრახუში.