ძველებური ნამცხვარი „ირისი“ - მარტივი, სწრაფი და ძალიან გემრიელია

ძველებური ნამცხვარი „ირისი“ - მარტივი, სწრაფი და ძალიან გემრიელია

ინგრედიენტები

ინგრედიენტები ცომისთვის

კვერცხი - 6 ცალი

შაქარი - 180 გრ

თაფლი - 4 სკ

კაკაო - 4 სკ

სოდა - 1 ჩკ

ფქვილი - 250 გრ

ინგრედიენტები კრემისთვის

კარაქი - 200 გრ

მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა

ვანილი - 1 ჩკ

კაკაო - 1 სკ

ინგრედიენტები მინანქრისთვის

შავი შოკოლადი - 50 გრ

მცენარეული ზეთი - 1 სკ

მომზადების წესები

ოთახის ტემპერატურის კვერცხი და შაქარი მიქსერით ათქვიფეთ. დაუმატეთ თაფლი, კაკაო, ფქვილი და სოდა. სასურველი ზომის გამოსაცხობ ფორმაზე ქაღალდი დააფინეთ და ცომი გადაიტანეთ (ეს მასა 2 ან ფირფიტას ეყოფა, ლანგრის ზომას გააჩნია). გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე 20-25 წუთით (მზაობა ხის კოვზით შეამოწმეთ).

ფირფიტები ორ ნაწილად გაჭერით, გვერდები ჩამოაჭერით და დააქუცმაცეთ (მათ მოსართავად გამოვიყენებთ).

ოთახის ტემპერატურის კარაქი გათქვიფეთ, დაუმატეთ მოხარშული შესქელებული რძე, შემდეგ - ვანილი და კაკაო. მიღებული კრემი ფირფიტებზე გადაანაწილეთ. მორთეთ დაქუცმაცემული ბისკვიტითა და გამდნარი შოკოლადით.