ინგრედიენტები
ფქვილი - 650 გ
საფუარი - 14 გ
შაქარი - 2 ჩ/კ
ტომატის სოუსი - 8 ს/კ
ხმელი ორეგანო - 2 ჩ/კ
ქამა სოკო - 125 გ
ძეხვი "სალიამი" - 50 გ
ლორი - 80 გ
პომიდვრის ჩირი - 75 გ
მოცარელა - 350 გ
ბაზილიკი ან შაშკვლავი - 10 ფოთოლი
მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
ჯამში აურიეთ ფქვილი, საფუარი, შაქარი და 0,5 ჩ/კ მარილი.
დაუმატეთ დაახლოებით 350 მლ თბილი წყალი და სწრაფი მოძრაობით მოზილეთ რბილი, მაგრამ არა წებოვანი ცომი. თუ საჭირო გახდა, დაუმატეთ კიდევ ფქვილი ან პირიქით წყალი.
ზილეთ ცომი სამუშაო მაგიდაზე 5 წუთის განმავლობაში.
გააკეთეთ გუნდა და გააჩერეთ 15 წუთი.
გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. დააფინეთ პერგამენტი ლითონის ფირფიტაზე.
ტომატის სოუსს შეურიეთ ორეგანო. გაყავით ცომი 4 ნაწილად, გააბრტყელეთ თითოეული თხლად, გადაიტანეთ ერთი ფენა გამოსაცხობ ფირფიტაზე და წაუსვით ტომატის სოუსი.
მოაწყვეთ ზემოდან გულსართი პიცის 4 ვარიანტისთვის: სოკოთი, ლორით, სალიამით, პომიდვრის ჩირით. დაუმატეთ დაჭრილი ყველი, მოათავსეთ ლორიანი პიცა ღუმელში და აცხვეთ დაახლოებით 20 წუთი.
ცხელ-ცხელ პიცას მოაყარეთ მწვანე ბაზილიკის ფოთლები და მიიტანეთ სუფრასთან.