ინგრედიენტები
ბულგარული წიწაკა - 10 ცალი
პომიდორი - 2 ცალი
სტაფილო - 2 ცალი
ხახვი - 1 ცალი
საქონლის ხორცის ფარში - 400 გრ
ბრინჯი - 100 გრ
წყალი - 150 მლ
მარილი - 1 ჩკ
დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესები
მოთუშეთ გახეხილი სტაფილო და წვრილად დაჭრილი ხახვი 2 წუთის შემდეგ დაუმატეთ საქონლის ხორცის ფარში. მოგვიანებით –ბრინჯი. კარგად აურიეთ ინგრედიენტები, ბოლოს მოაყარეთ მარილი, შავი პილპილი, დაფნის ფოთოლი და დაასხით წყალი. დააფარეთ თავსახური და დაელოდეთ 10-15 წუთით, შეგიძლიათ მოაყაროთ მწვანილი და მასა მზადაა.
გაამზადეთ ბულგარული წიწაკა, გაათავისუფლეთ თესლებისაგან და წვრილად დაჭერით პომიდორი.
გადაიტანეთ მზა მასა ბულგარულ წიწაკებში, ზემოდან მოათავსეთ 1 ცალი პომიდვრის ნაჭერი, გადმოაპირქვავეთ და ისე მოათავსეთ ზეთწასმულ საცხობ ფორმაზე. გადაუსვით ცხიმი ბულგარულ წიწაკებს, ჩაასხით 1 ჭიქა წყალი.
გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 50 წუთის განმავლობაში. როდესაც შეამჩნევთ, რომ დაიწყო ბულგარული წიწაკის ზედა ნაწილმა წვა, გადააფარეთ საცხობი ფოლგა და გააგრძელეთ ცხობა.