ლუდის კლიარში შემწვარი ყვავილოვანი კომბოსტო

ლუდის კლიარში შემწვარი ყვავილოვანი კომბოსტო

ინგრედიენტები

ყვავილოვანი კომბოსტო - 1 საშუალო თავი

ფქვილი - 3/4 ჭიქა

ლუდი - 1/2 ბოთლი

კვერცხი - 1

მარილი

პილპილი

ზეთი - შესაწვავად

მომზადების წესები

მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. შეუდექით კლიარის მომზადებას: ხელის ზამბარით ათქვიფეთ ფქვილი, კვერცხი და ლუდი, დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.

დაშალეთ კომბოსტო მსხვილ ყვავილედებად.

აადუღეთ ქვაბში წყალი, დაუმატეთ მარილი და ჩაყარეთ კომბოსტო. მოწალეთ დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში. მთვარია, არ მოგეხარშოთ ძლიან.

მზა კომბოსტო გადმოიტანეთ საწურზე. სანამ ის გაცივდება, გაახურეთ ტაფა. დაასხით ზეთი დაახლოებით 1 სმ სიმაღლეზე. კომბოსტო ამოავლეთ მომზადებულ კლიარში.

შეწვით კომბოსტოს ნაჭრები ყველა მხრიდან. დაბრაწული კომბოსტო გადმოიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა ზედმეტი ზეთი მოშორდეს.