ამ რეცეპტით საოცრად ფუმფულა და გემრიელ ფუნთუშებს გამოაცხობთ.
ინგრედიენტები
თბილი რძე - 100 მლ
თბილი წყალი - 100 მლ
კარაქი - 40 გ
კვერცხი - 1 ც
შაქარი - 2 სკ
საფუარი - 1 ჩკ
მარილი – 0,5 ჩაის კოვზი
ვანილი
ფქვილი - 400 გ
ზეთი - 80 მლ
მომზადების წესები
ჯამში მოათავსეთ რძე, წყალი, კვერცხი, გამდნარი კარაქი, შაქარი, საფუარი, მარილი, ვანილი და გათქვიფეთ. დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ მკვრივი ცომი. გადააფარეთ თავზე და დააყოვნეთ 1-2 საათით.
ცომი გაყავით ორ ნაწილად. გუნდა გააბრტყელეთ 4 მმ სისქეზე და გაყავით 8 ტოლ ნაწილად. ტაფაზე ზეთი დაასხით და მოათავსეთ ცომი (სამკუთხედის ან თქვენთვის სასურველ სხვა ფორმის). შეწვით ორივე მხრიდან.
გამომცხვარ ფუნთუშებს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ.