ინგრედიენტები
კარაქი - 150 გ
კვერცხი - 3 ცალი
შაქარი - 150 გ
ფქვილი - 1,5-2 ჭიქა
გამაფხვიერებელი - 2 ჩ/კ
წყალი - 6 ს/კ
ვანილი - 1 შეკვრა
ალუბალი - 200 გ
მომზადების წესები
დარბილებულ კარაქს დავუმატოთ შაქარი, შევურიოთ, შემდეგ კი დავუმატოთ თითო კვერცხი.
ამ მასას შეურიეთ გამაფხვიერებელი, ვანილი, წყალი და ფქვილი.
ცომი არ უნდა იყოს ძალიან სქელი.
ფორმაში(10\25სმ)ვათავსებთ ცომის ნაწილს და ვაწყობთ ზედ ალუბალს. შემდეგ ისევ ცომს და ალუბალს.
ბოლოს ვავსებთ ცომის ნარჩენით. ვდგამთ ღუმელში (180 გრადუსი) 50 წუთით.