ინგრედიენტები
ქათმის გულ-მკერდი ან ფილე - 2 ნაჭერი (კუბებად დაჭრილი)
პასტა პენე - 1 შეკვრა (მოხარშული)
კარაქი - 30 გ
წვრილად დაჭრილი ნიორი - 2 კბილი
საშუალო ზომის ხახვი - 1 ცალი (დაჭრილი)
მწვანე ხახვი - 2 ღერო
სქელი,ცხიმიანი ნაღები - 60 გ
მარილი - 1/2 ს/კ
შავი პილპილი - 1/2 ს/კ
სიმინდის მარცვლები - 1 პატარა ქილა
წითელი ბულგარული წიწაკა - 1/2 ცალი
მწვანე ბულგარული წიწაკა - 1/2 ცალი
ყვითელი ბულგარული წიწაკა
ყველი ჩედარი - 250 გ (გახეხილი)
მომზადების წესები
წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. ქათმის გულ-მკერდი შეკმაზეთ ნივრითა და თქვენთვის სასურველი სანელებლებით და შეწვით.
მოხარშეთ პენე პასტა და გადაწურეთ.
გააცხელეთ ტაფა და კარაქში მოთუშეთ ხახვი,ნიორი და დაჭრილი მწვანე ხახვი. დაუმატეთ კუბებად დაჭრილი ქათმის გულ-მკერდი,ნაღები , მარილი,პილპილი და აურიეთ კარგად.
ამასობაში პენე პასტას დაუმატეთ ყველაფერი,რაც ტაფაზეა, სიმინდის მარცვლები,ბულგარული წიწაკა და აურიეთ კარგად. ზემოდან უნდა მოაყაროთ გახეხილი ჩედარის ყველი.