ყავისა და შოკოლადის ნაყინი მოცხარით

ყავისა და შოკოლადის ნაყინი მოცხარით

ინგრედიენტები

შავი შოკოლადი (60-70 %) - 100 გ

კარაქი - 50 გ

კაკაო - 3 ს/კ

ხსნადი ყავა - 1 ს/კ

შაქარი - 3 ს/კ

კვერცხის გული - 2 ცალი

შესქელებული რძე - 1 ქილა

ნაღები - 400 მლ

მოსართავად:

წითელი მოცხარი

ფხვიერი ნამცხვარი - დაფხვნილი

გამდნარი შოკოლადი

მომზადების წესები

გახეხილი შოკოლადი, კარაქი, ყავა, კაკაო და შაქარი შემოვდგათ ორთქლის აბაზანაზე. მასა რომ ერთგვაროვანი გახდება, დავუმატოთ კვერცხის გულები და განვაგრძოთ მზადება. მასა ორთქლის აბაზანაზე დავტოვოთ 5-7 წუთის განმავლობაში, თან ვურიოთ.

დავუმატოთ შესქელებული რძე და კიდევ 5 წუთი ვხარშოთ. ცალკე ავთქვიფოთ ნაღები და ნაწილ-ნაწილ შევურიოთ შოკოლადის მასას, შემდეგ ჩავასხათ კონტეინერში და გავყინოთ.

სასურველია ერთხელ მაინც გავთქვიფოთ და თავიდან გავყინოთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მივიღოთ. მზა ნაყინი მოვრ- თოთ მოცხარით, ბისკვიტითა და შოკოლადით.