ინგრედიენტები
კვერცხი - 5 ცალი
მარგარინი - 400 გრ
მაწონი - 1 ჭიქა
სოდა - 1 ჩკ
ვანილი - 2 შეკვრა
მარილი 1/4 ჩკ
შაქარი - 2 ჭიქა
ფქვილი - 4 ჭიქა
თხილი ან ნიგოზი - 1 ჭიქა
ქიშმიში - 1 ჭიქა
მომზადების წესები
400 გრ მარგარინი ათქვიფეთ მიქსერით, ჩაამატეთ 4 კვერცხის გული, 1 ჭიქა მაწონი+ 1 ჩკ სოდა, ვანილი, მარილი და 400 გრ ფქვილი. შედგით ცომი მაცივარში 1 სთ.
გულსართი: ამოიყვანეთ 5 კვერცხის ცილა, ნელ-ნელა ჩააყარეთ 2 ჭიქა შაქარი, ვანილი, 1 ჭიქა დაჭრილი თხილი და 1 ჭიქა ქიშმიში.
მომზადება: გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან, გაყავით 3 ნაწილად და გააბრტყელეთ. ჩააფინეთ პირველი ფენა ცხიმმოსმულ ჟარონაზე, ზემოდან წაუსვით მომზადებული ბეზეს ნახევარი, დააფინეთ მეორე ფენა და გაიმეორეთ იგივე. ბოლო ფენას წაუსვით რძეში გათქვეფილი კვერცხი, ჩაჭერით რომბისებურად და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.