ინგრედიენტები
გამდნარი კარაქი - 125 გ
შაქარი - 4 ს.კ
კვერცხი - 1
ფქვილი - 3 ჭიქა
რძე - 100 გ
ნიგოზი - 100 გ
მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა
მომზადების წესები
თავდაპირველად ათქვიფეთ შაქარი და კვერცხი. შემდეგ დაამატეთ გამდნარი კარაქი და რძე. ბოლოს დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. გაყავით 2-3 ნაწილად და შეინახეთ საყინულეში.
გაყინული ცომი მსხვილ სახეხზე გახეხეთ. ტაფაზე დააფინეთ საცხობი ქაღალდი და გაანაწილეთ ცომი. არ დატკეპნოთ - ცომის ნაფხვენები უნდა დაყაროთ თხელ ფენად. თუ საჭიროა ნაწილ-ნაწილ გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, 10-15 წუთი. მიიღებთ ხრაშუნა დაბრაწულ ფხვიერ ცომს.
გამომცხვარი ფხვიერი მასა შეურიეთ დაფქულ ნიგოზს, შემდეგ გადაურიეთ მოხარშული შესქელებული რძე
მიღებული მასა გადაიტანეთ თეფშზე და მიეცით ბორცვის ფორმა, ისე როგორც ჭიანჭველის ბუდე გამოიყურება.