კარტოფილის ღვეზელები ბებიების რეცეპტით

კარტოფილის ღვეზელები ბებიების რეცეპტით

ინგრედიენტები

ცომი:

თბილი წყალი - 1 ჭიქა

მაწონი - 1 ს/კ

მშრალი საფუარი - 2 ჩ/კ

შაქარი - 1 ჩ/კ

კვერცხის გული - 1 ცალი

მარილი - 0,5 ჩ/კ

ზეთი - 2 ს/კ

ფქვილი - 300 გ

გულსართი:

მოხარშული კარტოფილი - 600 გ

კარაქი - 2 ს/კ

მარილი და პილპილი

კამა - 1 კონა

ზეთი შესაწვავად

მომზადების წესები

1 ჭიქა ფქვილში ავურიოთ მარილი. შაქარი, საფუარი და დავასხათ თბილი წყალი, დავუმატოთ კვერცხის გული და კარგად ავურიოთ. დავუმატოთ მაწონი. ნელ-ნელა ვამატოთ ფქვილი და ზეთიანი ხელებით მოვზილოთ ნაზი ცომი, გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ ასაფუებლად.

კარტოფილი დავჭყლიტოთ, შევაზილოთ მარილი, კარაქი, დაჭრილი კამა და პილპილი.

ცომი დავყოთ 14-16 გუნდად, თითოეულზე მოვათავსოთ კარტოფილის გულსართი, შევკრათ და ხელით გავაბრტყელოთ. შევწვათ ბლომად გაცხელებულ ზეთში ორივე მხრიდან.