თუ მაცივარში ქათმის ფილე გაქვთ და რაიმე გემრიელის მომზადება გსურთ, ეს რეცეპტი თქვენთვისაა

თუ მაცივარში ქათმის ფილე გაქვთ და რაიმე გემრიელის მომზადება გსურთ, ეს რეცეპტი თქვენთვისაა

ინგრედიენტები

ქათმის გულ-მკერდი ან ფილე - 2 ნაჭერი

ლიმონი - 1 ცალი

ვაშლი - 3 ცალი

ნიორი - 15 გ

კარაქი - 40 გ

ქონდარი - 2-3 ღერი

მარილი - 2 ჩ/კ

თაფლი - 1 ს/კ

სანელებლების ნარევი - 1 ჩ/კ

თეთრი პილპილი - 1/4 ჩ/კ

მომზადების წესები

გაასუფთავეთ ხორცი,მოაყარეთ 1 ს/კ მარილი და დაჭერით.

დაჭერით ლიმონი და გაასუფთავეთ კურკებისგან.

გაასუფთავეთ ნიორი და დაჭერით თხლად.

დაჭერით კარაქი გრძელ ნაჭრებად

გაასუფთავეთ ვაშლი და დაჭერით ნაჭრებად.

ქათმის ხორცის გაჭრილ ადგილებში უნდა მოათავსოთ კარაქი, ქონდარი და ნიორი.

შემდეგ კი ზოგ ნაჭერში ლიმონი,ზოგში კი ვაშლი. შეწვით 180 გრადუსზე, 25 წუთის განმავლობაში.

25 წუთის შემდეგ გამოიღეთ ხორცი ღუმლიდან და გადაუსვით თაფლის,სანალებლების,მარილისა და წიწაკის ნაზავი. ისევ შედგით ღუმელში 10 წუთით.