ინგრედიენტები
ძეხვი ან კუპატი - 800 გ
სოკო - 300 გ
წითელი ხახვი - 2 თავი
წითელი ღვინო - 200 გ
შაქარი - 1 ჩ.კ
ძმარი ბალზამიკი - 2 ს.კ
ბულიონი ან წყალი - 200 მლ
მარილი და პილპილი
ოხრახუში
ქონდარი - გემოვნებით
მომზადების წესები
ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი და დაბრაწეთ ძეხვები/კუპატები.
გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე, ხახვი დაჭერით ნახევრ-რგოლებად და მოშუშეთ იმავე ტაფაში, სადაც ძეხვი შეწვით. დაამატეთ შაქარი, ძმარი ბალზამიკო, ქონდარი. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი სოკო და კიდევ რამდენიმე წუთი შუშეთ. დაასხით ღვინო და წამოადუღეთ 5 წუთი, შემდეგ დაამატეთ შემწვარი ძეხვები, ბულიონი, მარილი, პილპილი და შედგით ღუმელში 15-20 წუთი.
მზა კერძს მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში და კარტოფილის პიურესთან ერთად მიირთვით.