ინგრედიენტები
კარაქი - 150 გ
შაქარი - 1 ჭიქა
კვერცხის გული - 1 ცალი
არაჟანი - 1 ს/კ
მარილი - მწიკვი
ვანილი
ნახევარი ლიმონის ქერქი
ნაღები - 1 ჭიქა
ფქვილი - 4-5 ჭიქა
კარაქი - 100 გ
მომზადების წესები
მოზილეთ მკვრივი,ელასტიური ცომი და გააჩერეთ.
კრემი:
3 კვერცხის გულისა და 1ჭიქა შაქრისგან ვაკეთებთ გოგლი-მოგლის. ვამატებთ 1ჩ/ჭ (250 გ) თხევად ნაღებს ან რძეს, 4-5ს.კ. ფქვილსა და 1/5 გახეხილი ლიმონის ქერქს. შემდეგ ვუმატებთ მწიკვ მარილსა და ვანილი. კარგად ათქვიფეთ, რომ "კურკუშელები" არ მიყვეს. მოვხარშოთ ფაფა და ბოლოს 100გ კარაქი შეათქვიფეთ.
სანამ კრემი გაცივდება,გამოაცხვეთ ტარტი. შემდეგ მოვასხათ კრემი და გავაფორმოთ, როგორც გინდათ (ხილით,ჯემით,მურაბით , ცუკატებით და ა.შ)