ბანანის პეროგი ზუსტად 30 წუთში! ისეთი გემრიელია, თითებს ჩაიკვნეტთ

ბანანის პეროგი ზუსტად 30 წუთში! ისეთი გემრიელია, თითებს ჩაიკვნეტთ

ინგრედიენტები

კარაქი - 100 გ

კვერცხი - 3 ცალი

ფქვილი - 300 გ

შაქარი - 1 ჭიქა

არაჟანი - 1 ჭიქა

ბანანი - 3 ცალი

მომზადების წესები

3 კვერცხის გული,ნახევარი ჭიქა შაქარი და გამდნარი კარაქი შეურიეთ ერთმანეთს. როცა ერთიან მასას მიიღებთ, დაუმატეთ ნელ-ნელა ფქვილი . გაითვალისწინეთ, ცომი უნდა იყოს სქელი. ამის შედეთ მაცივარში ...

დაჭერით ბანანი თხლად - თუ გსურთ რომ უფრო მრავალფეროვანი არომატი შესძინოთ, დაუმატეთ ვანილი.

ახლა გამოიღეთ მაცივრიდან ცომი და მოათავსეთ ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაში. ცომს დაადეთ ზემოდან დაჭრილი ბანანი და ზემოდან ფუნჯით წაუსვით არაჟანი .

შედგით ღუმელში 20 წუთით...

ამასობაში ცილითა და დარჩენილი შაქრით გააკეთეთ ბეზე

გამოიღეთ პეროგი ღუმელიდან , წაუსვით ზემოდან ბეზე - შეგიძლიათ მორთოთ გახეხილი შოკოლადითა ან დაჭრილი ხილი. ისევ შედგით ღუმელში 3 წუთი, შემდეგ დაელოდეთ გაციებას და გემრიელად მიირთვით!