ღორის ხორცის მწვადი კარტოფილით

ღორის ხორცის მწვადი კარტოფილით

მომზადების დრო: 30 წუთი

ულუფა: 4

ინგრედიენტები

მარილი და პილპილი

ღორის რბილი ხორცი - 700 გ

ზეთი - 3 ს/კ

როზმარინი - 1 ღერი

კარტოფილი - 12 ცალი, პატარა ზომის

ლიმონის წვენი - 2 ს/კ

მომზადების წესები

გარეცხეთ კარტოფილი, ჩაყარეთ ადუღებულ მარილწყალში და ხარშეთ 10 წუთი.

შემდეგ გადაიტანეთ საწურზე. გარეცხეთ ღორის ხორცი და დაჭერით 3 სმ-ის კუბიკებად.

როზმაზარინს მოაცალეთ ფოთლები.

ჩამოაცვით კარტოფილისა და ხორცის ნაჭრები 8 პატარა შამფურზე.  

მოამზადეთ მარინადი: შეურიეთ ზეთი, როზმარინის ფოთლები და ლიმონის წვენი ერთმანეთში, დაუმატეთ მარილი და წიწაკა. წაუსვით მიღებული მარინადი მწვადს.

შეწვით მაღალ ტემპერატურაზე გახურებულ ღუმელში ან გრილზე 8 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.