ინგრედიენტები
ფქვილი - 240 გ
კარაქი - 120 გ
შაქარი - 60 გ
კაკაო - 1 ს/კ
გამაფხვიერებელი - 2 ჩ/კ
მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა
შოკოლადის მინანქრისთვის:
კარაქი - 30 გ
შავი შოკოლადი - 150 გ
მომზადების წესები
დარბილებული კარაქი და შაქარი ათქვიფეთ მსუბუქი, ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კაკაო, აურიეთ. გადაიტანეთ მასა ცხიმწასმულ ფორმაში, დაჩხვილეტეთ მთელი ზედაპირი ჩანგლით და შედგით საყინულეში 10-15 წუთით.
შემდეგ გამოიღეთ საყინულედან და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, აცხვეთ 20 წუთი. ოდნავ უნდა შეყავისფრდეს, არ გადააჭარბოთ ცხობისას.
გამოიღეთ ღუმელიდან ბისკვიტი. გაანაწილეთ მასზე მოხარშული შედედებული რძე. შედგით 1 საათით მაცივარში.
შოკოლადის მინანქრისთვის:
გაადნეთ შოკოლადი წყლის აბაზანაზე. დაუმატეთ კარაქი, აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და მოასხით ზემოდან ნამცხვარს. მოასწორეთ მინანქარი და შედგით მაცივარში.
როცა შოკოლადი გამაგრდება, შეგიძლიათ დაჭრათ და მიირთვათ.