ფოლგაში მომზადებული ძეხვი წარმოუდგენლად გემრიელია და მავნე ნივთიერებებს არ შეიცავს

ფოლგაში მომზადებული ძეხვი წარმოუდგენლად გემრიელია და მავნე ნივთიერებებს არ შეიცავს

ძეხვი ყველას უყვარს, მაგრამ მისი ყველა პროდუქტი სასარგებლო არაა. უცნობია, მწარმოებლები პროდუქტს რა ნივთიერებებს უმატებენ.

დღეს სახლში ძეხვის მომზადების რეცეპტს გიზიარებთ:

ინგრედიენტები

ღორის სუკი - 1 კგ

ქათმის ფილე - 700-800 გ

სალა - 200 გ

კვერცხი - 3-4 ცალი

ნიორი - 6 კბილი

სახამებელი - 3-4 ს/კ

მარილი - 1.5 ჩ/კ

შავი პილპილის მარცვალი - გემოვნებით

სანელებლების ნარევი - რომელიც გსურთ (არ არის აუცილებელი)

მომზადების წესები

სალა და ხორცი კუბებად დაჭერით.

თასში კვერცხი, წიწაკა, მარილი, ნიორი და სხვა სანელებლები ათქვიფეთ. შემდეგ სახამებელი დაუმატეთ.

დროდადრო აურიეთ, თორემ პატარა ბურთები გაჩნდება.

კვერცხის მასა და ხორცი აურიეთ.

მზა ფარში ფოლგაზე გადაიტანეთ და ძეხვის სახით შეფუთეთ. კუთხეები დახურეთ, რომ წვენი არ გამოვიდეს.

200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 1 საათით აცხვეთ.