დელიკატესი, რომელიც პირში დნება - მარილწყალში გამოყვანილი სალა!

დელიკატესი, რომელიც პირში დნება - მარილწყალში გამოყვანილი სალა!

მოამზადეთ სალა ცხელ მარილწყალში და 3 დღეში ისიამოვნეთ უგემრიელესი დელიკატესით. დაუმატეთ ცოტაოდენი საყვარელი სანელებლები, რათა სალა უფრო არომატული და გემრიელი გამოვიდეს.

ინგრედიენტები

ახალი სალა - 500 გ

წყალი - 1,5 ლ

მარილი - 200 გ

დაფნის ფოთოლი - 3 ცალი

შავი პილპილის მარცვლები - 13 ცალი

ნიორი - 3 კბილი

დაფქული წითელი წიწაკა - 5 გ

მომზადების წესები

ქვაბში ჩაასხით წყალი, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე.

დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი მარცვლები და დაფნის ფოთლები. ადუღეთ 3 წუთის განმავლობაში.

მოათავსეთ სალა დიდ ჯამში ან ქვაბში, დაასხით ცხელი მარილწყალი, დააფარრეთ თეში და რაიმე სიმძიმე (წყლით სავსე ბოთლი ან ქილა).

მარილსყალმა უნდა დაფაროს სალა.

გააჩერეთ სალა მარილწყალში 3 დღე ოთახის ტემპერატურაზე.

3 დღეში ამოიღეთ მარილწყლიდან და წაუსვით დაჭყლეტილი ნიორი.