სტეიკი მექსიკური სოუსით

სტეიკი მექსიკური სოუსით

მომზადების დრო: 180 წუთი

ულუფა: 10

ინგრედიენტები

საქონლის სტეიკი - 10 ნაჭერი

პამიდვრის პიურე - 2 ჭ

პაპრიკა - 3 ს/კ

ვარდისფერი პილპილი - 1,5 ჩ/კ

ორეგანო - 1,5 ს/კ

დაფქული კამის თესლი - 2 ს/კ

ყავისფერი შაქარი - 2-3 ს/კ

დანაყილი ნიორი - 1 ს/კ

მარილი

მომზადების წესები

ყველა სანელებელი ერთად ავურიოთ, 0,5 ჭიქა ნარევი შევინახოთ სოუსისთვის, დანარჩენი წავუსვათ ხორცის ნაჭრებს, გავახვიოთ ცელოფანში და 2-3 საათით მაცივარში შევდოთ.

ხორცის ნაჭრები დავაწყოთ გრილზე ან ღუმლის გრილზე და საშუალო დონეზე შევწვათ (მაღალი ხარისხის ხორცის პირობებში დასჭირდება 5-7 წუთი თითო მხარეს).

მზა სტეიკს მოვაყაროთ მარილი. პამიდვრის პიურეში გავხსნათ შენახული სანელებლები, დავუმატოთ მარილი და ხორცთან ერთად მივირთვათ.