მომზადების დრო: 180 წუთი
ულუფა: 4
ინგრედიენტები
ჭარხალი - 600 გ
კამა - 1 კონა
ნიორი - 3 კბილი
მოხარშული კვერცხი - 4 ცალი
ქორფა კიტრი - 1-2 ცალი
არაჟანი - 1 ჭიქა
ძმარი
მარილი და წიწაკა
მომზადების წესები
ჭარხალი გავფცქვნათ, და დავჭრათ, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ, შემდეგ დავაბლენდეროთ წვენთან ერთად, სანამ სასურველ კონსისტენციას მიიღებს.
თუ სქელია, კიდევ დავუმატოთ ანადუღარი წყალი. წვნიანს შევურიოთ არაჟანი. დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ნიორი, კიტრი და მსხვილად დაჭრილი მოხარშული კვერცხი.
შევანელოთ მარილით, წიწაკითა და ძმრით. წვნიანი 2 საათით მაცივარში დავდოთ.