ხინკლისა და პელმენების იდეალური ცომის საიდუმულო შეფ-მზარეულებისგან

ხინკლისა და პელმენების იდეალური ცომის საიდუმულო შეფ-მზარეულებისგან

ინგრედიენტები

ფქვილი - 2 ჭიქა (შესაძლოა, მეტიც დაგჭირდეთ)

კვერცხი - 1 ცალი

გაყინული წყალი - 100 მლ

მარილი - 1 ჩ/კ

მომზადების წესი:

გაცერით ფქვილი. კვერცხი ათქვიფეთ წყალსა და მარილთან ერთად და თანდათანობით შეურიეთ ფქვილი (და არა პირიქით).

მოზილეთ ცომი და შეახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანში, შედეთ მაცივარში 2-3 საათით.

სიცივე ცომს ერთგვაროვანსა და ელასტიკურს გახდის, შესაბამისად კი იდეალური იქნება ხარშვისას.

ამის შემდეგ, სანამ გააბრტყელებდეთ, გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან და 30 წუთი გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე.