ინგრედიენტები
ცომი:
კარაქი ან მარგარინი - 200 გ
კვერცხის გული - 2 ცალი
ვანილი - 1 ცალი
სოდა ძმრით
ფქვილი - 1.5 ჭიქა
კრემი:
შედედებული რძე (მოხარშული ,,სგუშონი") - 1 ქილა
კარაქი - 200 გ
ვანილი - 1 ცალი
ქოქოსის ფანტელები
მომზადების წესები
200 გრამი კარაქს ან მარგარინს შეურევთ ნახევარ ჭიქა შაქარს და კარგად გავათეთრევთ დაუმტებთ 2 კვერცხის გულს +ვანილი + სოდა ძმარი და ჭიქა ნახევარი ფქვილი.
ცომს გავაჩერებთ მაცივარში 30 წუთით. შემდეგ გავაპრტყელებთ და ჭიქით ამოვჭრით მგვალ ფორმებს და გამოვაცხობთ (ცხვება 10-15 წუთი).
კრემი: მოხარშული შედედებული რძეს დაუმათებთ 200 გრამ კარაქს და კარგად ამოვიყვანთ +ვანილი.ერთ მგვალ ფორმას წაუსმევთ კრემს ,დავადებთ მეორეს, წაუსმევთ რამე მომჟავო ჯემს(მე გარგრის წაუსვი) დავაფარებთ მესამე ფენას და ირგვლივ კრემით დავფარავთ.
ამოვსვრით ქოქოსის ფანტელებში და მოვრთავთ კარამელით.