ქათამი მოცარელით და ბოსტნეულით

ქათამი მოცარელით და ბოსტნეულით

ინგრედიენტები

მარილი 1 ჩაის

კოვზი პილპილი ¾ ჩაის კოვზი

ქათმის ფილე 1 ცალი

კვერცხი 1 ცალი

საფანელი 2 სუფრის კოვზი

ზეითუნის ზეთი 2 ჩაის კოვზი

ნიორი 1 კბილი, გახეხილი

წითელი წიწაკა ¼ ჩაის კოვზი

ბადრიჯანი, ნახევარი, დაჭრილი

პამიდვრის წვენი 1 ჭიქა

მოცარელა 1 ნაჭერი

ბაზილიკა, დაჭრილი 1 სუფრის კოვზი

მომზადების ინსტრუქცია

ცალ-ცალკე ღრმა თეფშზე მოვათავსოთ ათქვეფილი კვერცხი, საფანელი, ფქვილი და ფქვილს დავაყაროთ მარილი, პილპილი და მოვურიოთ.

ფქვილში ამოვავლოთ ქათმის ფილე, შემდეგ კვერცხში და ამის მერე საფანელში ცეცხლზე დავდგათ ტაფა, დავასხათ ზეთი და დავდოთ ქათმის ფილე.

ფილეს მომზადების შემდეგ, ტაფაზე დავასხათ ზეითუნის ზეთი, დავუმატოთ ნიორი, ბადრიჯანი, წიწაკა და ცოტა ხანში პამიდვრის წვენი.

სოუსს დავუმატოთ მარილი, პილპილი და მოვურიოთ კარგად. თავზე დავადოთ ქათმის ფილე და ზემოდან მოცარელა.

გადმოვდგათ ტაფა და შევდგათ ღუმელში 190 გრადუსზე 12 წუთი. მომზადების შემდეგ კერძს მოვაყაროთ ბაზილიკა.

ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ ზეთის ხილი.